Om Sallys

Jag har drömt om att starta det här företaget i många, många år. Nu, äntligen, har alla bitar fallit på plats och jag kan förverkliga min dröm: Sallys – en reko affär. Sally, det är jag det. Eller, jag heter ju egentligen Marie-Louise i tilltalsnamn, men Sally är ett av mina övriga förnamn. Sally är mitt modigare jag. Och, namnet Sally har funnits i min familj i fyra generationer. Min mormor, min mamma, jag och min dotter. Det är därför min butik fått namnet Sallys.

Sallys är en verksamhet med hållbarhet och socialt engagemang i fokus. Genom att sälja och jobba med secondhand och återbruk, tar vi vara på jordens resurser och ser till att de återanvänds.

Här finner du inte bara en butik med fina varor. Här kan du ta det lugnt och låta dig inspireras. Om du vill, kan du köpa en kopp kaffe eller te och slå dig ner i fikahörnan. Mitt mål är att du ska trivas hos Sallys.

För mig är människor viktiga och därför engagerar vi oss lokalt. Min målsättning är att en del av vinsten ska gå till lokal välgörenhet som exempelvis kvinnojouren, en idrottsförening, majblomman mm. Du som kund bidrar genom att handla här. Och du kommer att få möjlighet att vara med och påverka vart pengarna ska gå.

Sallys är en social arbetsplats och vi ger möjlighet till arbetsträning och praktik, för att stärka personer som antingen står långt från arbetsmarknaden eller som behöver få lite erfarenhet för att lättare kunna få jobb.